geng bloger

nafnag

Tuesday, March 30, 2010

Tuesday, March 23, 2010

ari sedih bagi ku....

~BBY KALU TAK LEH FAHAM MINAT B TU MANCING BBY CARI ORG LAIN JE LA~
aku tol2 tak phm aper maksud die adekah mancing tu lagi penting dari aku.....aku rase
sangkaan aku mancing tu lagi penting dari aku sampai aku dilupakan... sampai sanggup
kuar perkataan mcm tu dari mulut die... aku toll2 sayang die tau die tak penah phm
perasaan aku...aku marah die bkn sebab aku nie tak percaya die tapi aku nie cume nak
yang mancing nie kene ade mase yang sesuai bkn nye setiap kali ade mase teluang je nak
g mancing adui aku ckap ngan di mcm nie....
~b tue g mancing tak kene mase...~
salah ke aku ckap macm tue die terus kater bby klu tak phm b cari org lain.... kecik tol ati
aku nie mcm tak dihargai....indah nyer zaman kiter org baru couple dulu... semua nye aku
ckap die akan kater okey aper yang bby ckp b ikut sbb b syg bby aku tak penah pun luper
kater2 tu....aku sayang sgt2 kat die... tp die tak penah nak amik tau aper yang aku nak...
aper yang die nak n die suker aku kene paham... kadang2 aku rase tak adil sgt tp mcm mane
pun aku kene la terima sebab kater org cinte tu buta... aku mmg gile2 cintakan dia..dulu aku
klu marah die ,esti majuk tp skunk aku dah tak reti nak majuk,majuk pun sekejap2 je sbb
tkt die tak pujuk aku...aku tkt kehilangan dia....tp ape yang aku sangka sudah jadi kenyataan
skunk die dah jarang pujuk aku klu pujuk pun skunk tak sampai 5 minit klu aku tak ok gak
die diam je.... mungkin bagi die lantak la mcmmane pun nanti aku mesti cari die... die sedar
aku tak leh idup tanpa dia dan aku sedar die boleh idup tanpa aku....=:( die ade kawan2,
keluarga n kasih sayang yang cukup dari dieorg walaupun die ade aku aku rase die dah mule
rase aku nie menyemak je dalam idup die yela mane tak nyer menda yang die suke pun aku
tak leh time ape yang die suke... aku tau aku salah aku nie terlampau ikut kan ati nak sgt die
sentiasa ngan aku sampaikan ape yang die suka pun aku tak leh time...aku tak leh time klu
die jauh ngan aku.... sbb tu kot kami masih tak dek aper2 ikatan lagi klu ikutkan family aku
okey je ngan die ye cuma kami masih belaja and masing2 tak dek duit simpanan lagi... tp selain
sebab tu aku rase sbb kami nie tak sependapat jugak kot sayang n cinta aku kat die mmg
dijamin kukuh sgt tp die aku tak tau lak ya la ati org mane kiter leh bace ati sendiri boleh la di
tafsir tapi ati org tak berani la pulak kot2 aku tepu sebelah tgan je kan maklum la ku nie tak
cantik sgt pun gemuk berganda2 sape la nak kat aku die pun dah muak kot tengok aku nie tue
ar die cari hiburan lain kot... aku hanya perlu berdoa skunk moga panjangkan lah jodoh kami n
tetapkan lah ati kami.....


luahan hati yang luka.......
aimi noorliyana shazwani mbf

Monday, March 22, 2010

mancing mancing mancing

aku benci ngan perkataan mancing... sebab memancing die sanggup luper aku... lupe jujur ngan aku...indahnya klu perkataan memancing tu tak wujud n tak dek langsung tetang mancing or kerajaan tetapkan memancing hanye untuk nelayan yang nak mancing ikan untuk djual je dibenarkan... tlg la wat undang2 mcm tu supaya bf saya tak lagi taksub dengan memancing...asal da masa terluang je mancing je kejenye... entah aper tah yang bestnyer... yang aku geram sekali bile die mancing aku tak leh langsung kol die kalo kol ckp mcm nak mkn aku entah mancing ikan ke mancing org.... adui tengah geram nie nasib la ade blog leh la aku meluahkan perasaan...... lagi satu aku plg hangin klu die lapo mesti nak mrh2 sakit nyer ati.... aku kadang2 tak phm gak la... tp mcm mane or guane2 pun aku kene gak phm die...future husband nie....aku syg gile tahap kritikal kat die tau... hahhahhaaa adui tp aku pun taktau nak bg die advice aper lagi kat die... asal nak bg je advice mesti gadu aleh2 aku jugak salah... aku tak leh phm tol la....skunk nih aku sedih pun ader... marah pun ader adui mcm maner nie nak majuk pun die skunk dah kurang nak pujuk aku tau... entah la naper hope2 die stay sayang aku... heemmmmm

Monday, March 8, 2010

adakah cinta memerlukan sebab?

Adakah Cinta Memerlukan Sebab?

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang
disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka :

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki,
semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata,
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang…
Jika disebabkan suara aku mencintai mu…
Sekarang bolehkah engkau bersuara?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…
Sekarang bolehkah engkau menunjukkannya?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintaimu…
Sekarang bolehkah engkau tersenyum?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu….
Sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang.
Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab?
Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab.
Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu, ia boleh dirasai dalam hati."

shok nye bile laki i ckp....

bile aku tanye die....b b rase untung tak b couple ngan bby...?
than die jwb:
b rase betuah,b mempunyai insan yang begelar isteri dalam idup n diri b...b mempunyai isteri yang leh time b seadanya b nih..muah...bagi b,bby nadi jantung b....bby da pew yang b nak cthnya,bleh dengar cakap,berkongsi,jujur n paling b bertuahnye b tau dalam aty bby hanya ada b... b sayang bby tau....
indah nye ayat nie...aku harap sampai bile2 ayat nie akn dikongsikan antara aku dan die....
keindahan bercinta tak seindah yang ku sangka tak seburuk yang aku dengari....keindahan bercinta hanya miliku untuk selamanya....

Wednesday, March 3, 2010

takut nye... dah ar hantu tv .....

Image



Sebuah penelitian yang melihat hubungan antara menonton TV dengan kematian 8.800 orang di Australia menemukan setiap jam menonton TV terkait dengan 11 persen peningkatan resiko kematian, dan 18 persen gangguan kardiovaskular. Sedangkan penelitian yang dilakukan di Amerika Serikat menyebut, kematian tidak hanya mampir kepada orang-orang yang terlalu lama duduk di depan TV, melainkan di depan komputer pun mereka bisa berisiko.

Menurut para peneliti hubungan antara waktu menonton dengan kematian dini sebagian dapat disebabkan bahwa duduk langsung berhadapan dengan monitor TV dapat mengurangi risiko pengembangan indikator biologis tertentu dari gangguan kardiovaskular. Hasil juga menunjukkan bahwa mereka yang menonton TV selama empat jam sehari atau lebih, memiliki 46 persen peningkatan risiko kematian dari berbagai penyebab dan 80 persen peningkatan risiko kematian akibat penyakit jantung, dibandingkan dengan mereka yang menonton TV kurang dari dua jam sehari. Demikian dilansir Live Science, Senin (11/1).

Di Australia dan Inggris Raya, orang rata-rata menonton TV sekitar tiga jam sehari, sementara di Amerika Serikat, rata-rata waktu menonton harian adalah sekitar 5 jam, hasil laporan terbaru dari Nielsen Company. Siapa pun yang duduk untuk jangka waktu yang panjang mungkin menghadapi risiko, kata peneliti.

Penelitian ini diikuti 3.864 pria dan 4.954 wanita yang berusia di atas 25 tahun. Studi nasional dimaksudkan untuk melihat prevalensi diabetes, penyakit jantung dan penyakit ginjal, dan berusaha untuk memahami faktor-faktor risiko bagi kondisi seperti ini.

Kondisi seperti ini tidak hanya berlaku bagi orang-orang gemuk, orang kurus pun juga berisiko. "Bahkan jika seseorang memiliki berat badan yang sehat, duduk untuk jangka waktu yang lama masih mempunyai pengaruh yang tidak sehat pada gula darah dan lemak darah," ujar David Dunstan, penulis dan peneliti di Baker IDI Heart dan Diabetes Institute di Victoria, Australia.

Karena itu, para peneliti mengingatkan kita melakukan olah raga secara teratur, menghindari duduk dengan waktu yang lama. Bergerak lebih banyak dan lebih sering sangat baik untuk kesehatan.

tip menghindari jerawat

AKU PERLU KONGSI NI NGAN PARA GIRL2

Bagi kamu yang ingin menjadi model, syarat utama adalah memiliki wajah bersih dan mulus. tentunya bebas dari
jerawat. Kendati permasalahan jerawat, telah menjadi masalah klasik sejak zaman purbakala, namun sepertinya jerawat
tetap saja diperbicangkan. Dan selalu ingin dicari solusinya. Berikut beberapa tips menghindari jerawat, menyembuhkan
dan menghilangkan jerawat yang kami dapat di beberapa artikel internet.
Berikut ini beberapa tips-tips yang dapat anda pakai untuk menyembuhkan dan menghilangkan bekas jerawat :
1. Untuk menghindari jerawat sebaiknya, remaja, sering-sering membersihkan wajah memakai air bersih, sebab wajah
remaja lebih banyak mengandung minyak yang jika tidak dibersihkan maka akan menyumbat pori-pori wajah dan
akhirnya menyebabkan timbunya jerawat.
2.Hindari kotoran atau polusi yang didapat selama berkendara. Misalanya saat mengendarai sepeda motor. Usahakan
sebisa mungkin jangan kena asap kendaraan Pakailah cadar atau penutup wajah saat mengendarai sepeda motor.
3.Hindari makanan berlemak dan pedas. Begitupula dengan pikiran yang terlalu dipaksakan berpikir diluar kemampuan
sehingga menyebabkan stress. Sebab, stress konon penyebab utama jerawat bagi remaja putri.
4.Selalu perhatikan kebiasaan makan, dan makanan yang dikonsumsi. Jika ada alergi, misalnya yang disebabkan oleh
makanan berlemak ataupun telur, yang biasanya menyebabkan jerawat, usahakan segera menghindari makanan
tersebut.
5. Nah untuk menghindari jerawat, poin 1- 4 sepertinya bisa cukup membantu. Namun bagaimana halnya ketika adikadik
diserang jerawat. Sebaiknya hindari memencet jerawat. Sebab inilah sebab utama yang membuat wajah penuh
bercak bekas jerawat. Bagi yang memiliki masalah dengan bercak hitam di wajah, bisa membaca artikel tentang Tips
Menghilangkan flex di wajah
6.Untuk menghindari jerawat selain poin-poin tadi, sebaiknya, gadis remaja, remaja putri atau remaja putra rajin
berolahraga. Kenapa … ? Karena dengan olahraga suhu tubuh akan menjadi panas, dan suhu tubuh yang panas
ini akan membuka pori-pori tubuh dan wajah sehingga dapat lebih mudah mengeluarkan kotoran di pori-pori wajah. Yang
pada akhirnya akan mengihindarkan adik-adik dari gangguan jerawat.
7.Sebelum mandi bersihkan muka pake air hangat dan dibilas. Namun, INGAT, jangan pakai air panas. Air panas dapat
memecahkan pori2x wajah. Begitupula dengan cara pembersihan yang kasar pada bagian yang isi jerawat. Sebaiknya
idrawat dengan halus, dengan lap basah yang hangat. Sehingga tidak menimbulkan bekas luka atau jerawat yang
akhirnya menyebabkabn bopeng pada wajah.

Sammy " Kerispatih" Dituduh Nyolong Mobil

Vokalis grup band Kerispatih, Sammy, membantah telah membawa kabur Honda New Civic Hitam, milik Giska di Club
999 Kemang, Jakarta Selatan pada Rabu (9/12) dini hari tadi. Sammy juga membantah tudingan yang mengatakan
bahwa dirinya tengah mabuk ketika itu.
"Siapa yang bilang saya mabuk. Dari jam empat pagi saya sadar," tegas Sammy dengan nada tinggi saat ditemui seusai
pemeriksaan di Polsek Mampang, Jakarta Selatan, Rabu.
Agar lebih meyakinkan, Sammy menyilakan para peliput untuk menanyakan langsung kepada pihak kepolisian. "Tanya
saja polisi, kenapa saya dibilang mabuk. Saya sadar seratus persen," katanya lagi.
Dengan tudingan miring dari pihak Giska alias Mawar Sekar, secara blak-blakan Sammy mengaku kecewa. "Tiap
manusia pasti kecewa kalau seperti ini. Sebagai warga negara yang taat hukum, saya datang walau saya difitnah seperti
ini," tegas Sammy. Sammy berharap kebenaran yang sesungguhnya akan segera terungkap. "Nanti juga akan
terbuktilah. Saya juga akan luruskan semua masalah ini," pungkasnya.
Dunia

adui ader tembak kekasih tak phm aku...

Persis adegan filem Hindustan, seorang ‘heroin’ yang berlumuran darah terpaksa berlari meminta pertolongan daripada jiran sambil memegang tangannya yang cedera akibat ditembak teman lelakinya, seorang anggota polis sebelum jatuh pengsan akibat kehilangan banyak darah.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.45 malam kelmarin, mangsa, G Prema, 24, terpaksa menahan kesakitan ketika berlari menyelamatkan diri, malah kesan titisan darahnya jelas kelihatan di sepanjang laluan pejalan kaki di tingkat 10 pangsapuri didiaminya.


Sebelum itu, orang ramai yang berada di warung berhampiran Pangsapuri Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kerinchi di sini, dikejutkan bunyi beberapa das tembakan, lalu bergegas ke lokasi bagi mengetahui punca kejadian. Saksi yang hanya ingin dikenali sebagai Rizal, 30, memberitahu, ketika kejadian dia dan beberapa rakannya berehat di bahagian bawah pangsapuri berkenaan dan terkejut apabila mendengar tembakan.


“Pada mulanya saya hanya menyangka ada penghuni meraikan majlis sambutan dan bunyi itu daripada mercun yang dibakar.


“Namun tidak lama kemudian, saya terdengar jeritan seorang wanita dan mengesyaki sesuatu yang buruk berlaku,” katanya.


Harian Metro difahamkan wanita terbabit pengsan sebaik tiba di hujung laluan pejalan kaki di tingkat 10 pangsapuri itu sebelum dibantu orang ramai.

Mangsa dipercayai terkena dua das tembakan yang dilepaskan teman lelakinya sebelum cuba menyelamatkan diri dan meminta pertolongan jiran.


Difahamkan sebelum kejadian, konstabel terbabit yang berkhidmat di Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis (IPD) Dang Wangi di sini, dikatakan berselisih faham dan bergaduh dengan anggota keluarga teman wanitanya.


Suspek dipercayai turut bergelut dengan anggota keluarga teman wanitanya menyebabkan dia cedera pada beberapa bahagian tubuh.


Abang mangsa, G Devandran, 25, juga dilaporkan mengalami cedera ringan di kepala akibat terkena serpihan peluru.


Suspek bersama kedua-dua mangsa yang mengalami kecederaan dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk rawatan.


Harian Metro difahamkan, selepas kejadian itu, suspek dipercayai cuba membunuh diri dengan meminum racun rumpair, tetapi digagalkan polis yang berkejar ke tempat kejadian selepas dimaklumkan orang awam.


Difahamkan, suspek dan mangsa yang dijadualkan melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi, bergaduh kerana beberapa masalah peribadi sebelum anggota polis terbabit melepaskan tembakan.


Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Wira Mohamad Sabtu Osman, ketika ditemui mengesahkan kejadian dan memberitahu kes itu kini dalam siasatan.


“Suspek adalah konstabel sokongan dan berkhidmat selama lapan tahun di Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Dang Wangi dan belum tetap perkhidmatannya,” katanya. Beliau berkata, suspek bertengkar dengan mangsa sebelum melepaskan empat das tembakan yang mengenai wanita dan abangnya di rumah mereka di Pangsapuri PPR Kerinchi.


Prema cedera di dagu kanan dan jari kiri, manakala Devandran, cedera ringan di kepala akibat terkena serpihan peluru.

Suspek ditahan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh dan Seksyen 309 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh diri.